אוטוסטרדה - פורטל רכב

למי זה מתאים ומה צריך לדעת על ביטוח מקיף

מה זה ביטוח רכב מקיף, מה מוצע במסגרתו, למי הוא יכול להתאים ואילו ניואנסים ניתן להדגיש כשמדברים עליו? כל זה, בפסקאות הבאות.

מה זה ביטוח מקיף ?

בשורה התחתונה: ביטוח חובה מכסה את המבוטח לענייני פגיעות גוף בעתות תאונה, לרבות אלו של המבוטח או של צד ג'. ביטוח חובה הינו חובה על פי חוק. ביטוח מקיף לעומת זאת, איננו חובה על פי חוק, ודווקא נועד לכסות נזקים שנגרמו לרכוש (אשר אינם מכוסים במסגרת ביטוח חובה) – הן עבור רכב המבוטח והן עבור רכבי צד שלישי.

על מה מתבססת עלותו של ביטוח מקיף?

עלות של ביטוח מקיף מושפעת ממספר פרמטרים ונתונים, הנוגעים הן לרכב והן לנהג, או לשלל הנהגים שעתידים לנהוג בו. עלותה של הפרמיה מושפעת גם משווי הרכב, שנת המודל, רמת הגימור, מועל עלייה על הכביש וכו'. בהינתן רכב יקר יותר, כך עליו להיות מאובזר במערכות הגנה רלוונטיות. בייחוד אם מדובר על מכוניות "גניבות" יותר. מערכות הגנה שכאלו יכולות להשפיע לטובה על עלות הפרמיה. הרציונל הוא שמערכות אלו מפחיתות את הסיכון לרכב. ישנם מקרים שחברת הביטוח ממש תדרוש התקנתם של מערכות מסוימות, כמו Mobileye, טרם אישור הביטוח. עלות הפרמיה הביטוחית של ביטוח מקיף מושפעת גם מהנתונים האישיים של הנהגים העתידים לנהוג ברכב. ככל שהנהג הצעיר מבין כל הנהגים, הוא למעשה צעיר יותר כך אפשר שעלות הפרמיה תעלה. נכון גם לגבי היסטוריה של תאונות דרכים / הגשת תביעות ביטוח בשנים שטרם מועד בקשת ההצעה הביטוחית. נהגים זהירים משלמים פחות. נהגים וותיקים משלמים פחות. ביטוחים פחות מקיפים עולים פחות (תלוי בסוג הכיסוי והיקפו). ניתן לבצע השוואת מחירים בין חברות שונות על מנת לבדוק אם ניתן לקבל את אותו כיסוי (ואף יותר טוב) בעלות פחותה. או במילים אחרות, ככל שמוסיפים יותר כיסויים (בייחוד את היקרים ביניהם), עלות ביטוח מקיף תעלה.

מה נכלל (או לא נכלל) בביטוח מקיף?

ישנן תקנות המגדירות מה אמור להיכלל בכיסוי ביטוח מקיף ברכב, ועל זה חברות הביטוח יכולות להוסיף הרחבות, אך לא להפחית מן הכיסויים הבסיסיים. ישנם סעיפים וכיסויים שונים שניתן לרכוש במסגרת ביטוח מקיף, לרבות:

  1. שירותי דרך וגרירה (לרבות החלפת גלגל תקור ואף אספקת דלק בהינתן הקשר)
  2. כיסוי לשבר בשמשות

ה-2 שציינו כאן, נחשבים ייחודיים, כיוון שניתן להפעיל אותם מבלי שזה ייחשב כהפעלת ביטוח, בעבר הביטוחי.

  1. גניבת רכב
  2. תאונה מכל סוג
  3. נזקי מזג אוויר
  4. פגיעה בזדון

וכן הלאה. ניתן לבחור מה רוצים לכלול, מה לא רוצים לכלול – כאשר ישנם כיסויים הנכללים על פי חוק.

מהי השתתפות עצמית?

לגבי השתתפות עצמי בתוך ביטוח רכב, יש לציין שמדובר בנתון מהותי בעניין ביטוח מקיף. וזאת כי מדובר במחיר המקסימלי שמבוטח יכול לשלם בהינתן הפעלת הביטוח שלו והגשת תביעה. במקרים מסוימים, זה יכול להגן על חברות הביטוח מפני קבלת תביעות על תיקונים קטנים, לאור כך שהמבוטח מוציא סכום כסף מסוים. ניתן לבדוק עם חברת הביטוח, באם ניתן לרכוש כיסוי להשתתפות עצמית שאמנם יעלה את מחיר הפרמיה אך יבטל או יקזז את סעיף דמי ההשתתפות.

לסיכום

ביטוח מקיף מעניק כיסוי נרחב ומקיף יותר מאשר ביטוח חובה או ביטוח צד ג' (ובמקרים מסוימים גם ביטוח קילומטרז', תלוי בפרמיה הרי), ומאפשר להוסיף אי אילו הרחבות יצירתיות שיכולות להוסיף שכבות של הגנה ביטוחית על יקר, בייחוד אם הוא יקר ובייחוד אם לתקן אותו בלי ביטוח עולה משמעותית יותר מעלות הביטוח. בייחוד אם עלות הביטוח נמוכה מעלות הכרזת טוטאל לוס על הרכב, או נזקי שריפה, מזג אוויר או ניסיון פריצה.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל האתרים של החברות עצמן בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהן. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.