אוטוסטרדה - פורטל רכב

תהליך קניית רכב

תהליך קניית רכב

קניית רכב

קניית רכב לשימוש פרטי או קניית רכבים לשימוש עובדי החברה הוא תהליך מורכב הכרוך בהשקעה רבה של זמן, כסף ומחשבה. רובנו חולמים על היום שבו נקבל רכב חדש הישר מהניילונים, אולם לרבים מאיתנו החלום כה רחוק מן המציאות, שכן ביכולתנו לרכוש במקסימום רכב מיד שנייה.

במדריך הבא, נספר על תהליך קניית רכב חדש ונברר מהם הקריטריונים לבחינת מצב האוטו ותקינותו ואילו שאלות ובדיקות יש לבצע טרם קניית רכבים.

תוכן [ הסתר ]

השלב הראשון: הערכת צרכים וקבלת החלטות

השלב הראשון בתהליך קניית רכב כולל את הערכת צרכי הנהג ונוסעיו וקבלת החלטות מוצקות לגבי הרכב המיוחל. בכדי לגבש דעה מוצקה על סוג הרכב שברצוננו לקנות עלינו תחילה להעריך למה ישמש אותנו הרכב? מהו פרופיל המשתמשים ברכב (משפחה עם ילדים, זוג או אדם יחיד) מהם תנאי השטח בהם הלקוח מרבה לנסוע? מהי המהירות הממוצעת בן אתם מרבים לנסוע? מהו סוג הרכב המועדף עליכם (משפחתי, מסחרי, ספורטיבי, שטח, מנהלים, קטן)? האם אתם מעדיפים לנסוע ברכב עם תיבת הילוכים אוטומטית או ידנית? האם יש לכם העדפות מיוחדות לבחירת דגם הרכב, כגון: נוחות, בטיחות, אמינות, ארץ ייצור ועוד? וכמובן תקציב.

באמצעות השאלות הללו, תוכלו לקבל החלטה אמיתית ושקולה לגבי דגם הרכב המתאים ביותר לצרכיכם וכך תוכלו לבצע רכישה נכונה.

שאלה נוספת שחשוב לשאול לפני קניית רכב היא על המותג שאותו תרצו לקנות. חלק גדול מהערכת התקציב שלכם מבוסס על המותג שאותו תקנו בנוסף לסוג האוטו - משפחתי, ספורטיבי וכדומה. מותג בעל שם עולמי יכול להשפיע על המחיר של הרכב ועל הזמן בו תאלצו "לטפל" ברכב. קחו בחשבון שכאשר רוכשים רכב חדש / משומש, מכונית בעלת אמינות גבוהה יכולה לחסוך לכם סכומי כסף משמעותיים לאורך השנים.

השלב השני: הערכת התקציב

השלב השני והמכריע בתהליך קניית רכב, כרוך כאמור בהגדרת התקציב העומד לרשותכם. כאשר אנו מגדירים את גובה התקציב שבו אנו מסוגלים לעמוד ולהשקיע בקניית הרכב. התקציב יעזור לנו בהחלטה האם אנו הולכים על קניית רכב חדש או קניית רכב משומש / יד שנייה.(עוד על זה בשלב הבא) כמו כן, יש כיום המון אפשרויות של קניית רכבים, כגון:

עוד...

חשוב להכיר את האפשרויות האלו והמשמעויות הכלכליות שלהן לטווח הארוך, הגדרת צרכים ותקציב והכרת אפשרויות הרכישה השונות יובילו אתכם לקנייה נבונה יותר.

קחו בחשבון את ירידת הערך של הרכב בחרו ברכבים השומרים על ערכם ושבעתיד יהיה קל למוכרם. כמו כן, רצוי לברר מהם תנאי התשלום העומדים לרשותכם בעסקה: האם תוכלו לשלם באשראי? בצ'ק בנקאי? האם ניתן לפרוס את התשלומים ללא ריבית? האם תזדקקו להלוואה בנקאית או שמא תרצו לבצע עסקה של ליסינג מימוני?

מקור נוסף לקבלת סכום נאה של כסף הוא באמצעות מכירת רכב או אם מדובר בחברה אזי מכירת רכבים, אין ספק שמדובר בפתרון מיידי, אשר יעניק לכם סכום כסף מיידי ובמזומן עמו תוכלו לבצע עסקה של קניית רכב חדש או קניית רכבים חדשים.

השלב השלישי: קניית רכב חדש או משומש?

הדילמה הנצחית עבור כל נהג מצוי היא ישן או חדש? יד ראשונה או יד שנייה? ובכן אין בפינו תשובה מובהקת, אולם כפי שציינו קודם, ראשית יש לקחת בחשבון את גובה התקציב שעומד לרשותנו, דבר נוסף, חשוב לזכור כי רכב הוא נכס הנוטה לאבד מערכו בצורה דרסטית ולכן אולי מוטב לוותר על התענוג של הריח "החדש" לטובת חופן של מזומנים בבנק.

ואם להיות מדויקים יותר, הנה טיעוני הבעד והנגד:

רכב חדש מהיצרן:

  • בעד: קבלת אחריות מיצרן, אופציות מימון וחכירה מגוונות, אוטו במצב מצוין הדורש טיפולים מועטים ומכאן גם עלויות התחזוקה שלו נמוכות, באפשרות הלקוח לבחור את הדגם הרצוי, הצבע והאביזרים שברצונו לקבל, ריבית נמוכה על הלוואות.
  • נגד: מיסוי ירוק על רכבים חדשים מזהמים, מחיר אסטרונומי, ביטוחים יקרים יותר, ירידת ערך הרכב בצורה דרסטית, כל תוספת עולה ביוקר (בייחוד אביזרי בטיחות), כל שריטה כואבת.

רכב ישן:

  • בעד: מחיר נוח וגמיש (אפשרות להתמקח), ביטוחים בעלות נמוכה יחסית, רכב המצויד בכל התוספות הנדרשות (אבזור בטיחותי, רדיו דיסק, חלונות חשמליים, מזגן וכו') ונפילת ערך המכונית תהיה קטנה יותר.
  • נגד: לא מדובר ברכב כבקשתך, אלא ברירת מחדל, הסתכנות בקניית "חתול בשק", הלוואה לקניית רכב משומש הינה יקרה יותר, מעט אופציות למימון וחכירת הרכב, רכב עם בעיות.

השלב הרביעי: לימוד השוק

במידה והחלטתם על דגם ספציפי של רכב אותו אתם מעוניינים לרכוש, מומלץ מאוד ללמוד את מצב השוק, לערוך סקר שוק מקיף, לברר מחירים, דגמים, קילומטראג' ועוד.

ידע הוא כוח ולכן ככל שתחכימו יותר ותלמדו יותר על הרכב, מאפייניו, בעיותיו ומחירו בשוק, כך תוכלו לבצע קנייה חכמה יותר ולהתמקח טוב יותר על מחיר הרכב עם מוכר הרכב.

השלב החמישי: היכן לחפש?

שאלת השאלות בתהליך קניית רכבים הוא כאמור: היכן לחפש? ובכן, כיום ניתן לחפש רכבים בלוחות העיתונים, בלוחות רכבים אינטרנטיים, חברות ליסינג, סוחרי רכב, מפה לאוזן או ממודעות המצויות על רכבים.

השלב השישי: יגעת ומצאת - תשאל!

אז יגעתם ומצאתם את דגם הרכב הרצוי וכעת הנכם עומדים בפני רגע האמת: מעמד קניית רכב. לא מדובר במעמד פשוט, שכן אינכם מכירים את בעל הרכב ועליכם לבצע בחינה מעמיקה למצב הרכב בכדי לוודא שלא תקנו חתול בשק.

העצה הראשונה שלנו אליכם היא פשוטה למדי: אל תפחדו לשאול, לשאול על הכול:

  • שאלו על פרטי הרכב, על נפח המנוע, על דגם הרכב, על שנת ייצורו, על הקילומטרז' של הרכב, על צבע האוטו ועל מצבו.
  • חקרו את בעל הרכב לעומק ואל תפחדו לשאול האם הרכב עבר תאונה בעבר? איזה יד הרכב? מי היו הבעלים הקודמים של הרכב? האם יש קיים רישום מדויק לטיפולים השונים שבוצעו באוטו ומדוע החליט בעל הרכב להעמידו למכירה?. שאלות אלו, עשויות לחסוך לכם זמן מיותר, כסף רב ועוגמת נפש.

דברים שכדאי לבדוק:

יש לציין כי חשוב מאוד לערוך את בדיקת הרכב באור יום על מנת שלא לפספס כשלים או פגמים חיצוניים הנראים לעין אך ורק באור יום.

  • בדקו את מצב הגלגלים והצמיגים של הרכב: עליכם לכרוע ברך ולבדוק האם ארבעת גלגלי הרכב הינם מסודרים בקו ישר, בשרניים וללא חתכים. וודאו כי יש צמיג רזרבי תקין.
  • וודאו מתי תאריך הטסט הבא של האוטו.
  • בררו אילו תוספות יש לרכב: בלמי ABS, חלונות חשמל, הגה כוח, כריות אוויר, נעילה מרכזית, חישוקי סגסוגת ועוד.
  • בדקו את תקינות כלל מערכות הרכב, לרבות: מגבים, מערכת מיגון ואזעקה, חימום השמשה האחוריות, מראות הצד, מערכת התזת המים, המזגן ועוד.
  • בחנו האם קיימת פליטה של עשן כחול או עשן שחור מן הרכב בעודו דולק, שכן הדבר מעיד על בעיות בשסתומים ובמערכת ההזנה של הדלק.
  • סגרו את הקצה של המפלט עם ידכם ובדקו אם סיבובי המנוע יורדים והלחץ חזק דיו, שכן אם לא הדבר מצביע על בעיה.
  • צאו לנסיעת מבחן ובחנו את המצמד, ההגה, המעצורים, דלתות הרכב ועוד.
  • בדקו את מצב המנוע, מד השמן ברכב, מד המרחק, מצב המים במצנן ועוד.

לסיכום, אם אתם חושבים ברצינות על קניית רכב פרטי או קניית רכבים עבור חברתכם הקפידו לבצע בדיקה מקיפה טרם ביצוע העסקה.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל האתרים של החברות עצמן בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהן. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.