אוטוסטרדה - פורטל רכב

כל מה שצריך לדעת לפני שקונים רכב חשמלי

אחת ההוצאות הכבדות ביותר בקרב מחזיקי רכבים היא ההוצאה על הדלק, שבתוך שנים ספורות ואף פחות מכך יכולה לעקוף את סכום רכישת הרכב. רכב חשמלי הוא הפתרון האידיאלי לחסכון בהוצאה הכבדה, ועל הדרך – הוא לא מזהם את האוויר ושומר על כדור הארץ שלנו. בשנים האחרונות חלה עלייה גדולה ברכישת רכבים בישראל, ובשנת 2021 כ-3% מכלי הרכב החדשים שעלו על הכביש היו כלי רכב חשמליים, מתוך מספר של 310,000 רכבים חדשים בסך הכל.

סוגי רכבים חשמליים

  • היברידי - רכב היברידי הוא רכב המשלב בין מנוע אשר צורך בנזין או דיזל לנסיעה, למנוע חשמלי. בגלל השילוב בין התדלוק לחשמל הוא נעזר בסוללה חשמלית קטנה יחסית אשר נטענת באופן עצמאי במהלך הנסיעה
  • PHEV – רכב אשר שומר על עיקרון זהה לעיקרון של הרכב ההיברידי, אך מאפשר נסיעה ארוכה יותר על בסיס חשמל, ולכן הסוללה גדולה יותר וניתנת להטענה באמצעות שקע טעינה חיצוני
  • חשמליות – רכב חשמלי הוא רכב אשר נע בכוח חשמלי בלבד, ללא אפשרות לתדלוק אלא על בסיס טעינה של הסוללה

אילו אישורים צריך כדי לבנות נקודת טעינה?

חשוב לדעת – אם אין לכם חנייה פרטית בטאבו בה אתם יכולים להתקין עמדת טעינה, בין אם אתם מתגוררים בבית קרקע פרטי ובין אם בבניין משותף – אתם תיאלצו להסתפק בנקודות טעינה הציבוריות הפזורות ברחבי הארץ, שנכון להיום עומדות על 65 במספר. מדובר בפתרון לא נוח ולא ריאלי, אשר יכול להתאים בעיקר למצבי חירום בדרכים ולא כשגרה. אם יש לכם חנייה בטאבו בבית הפרטי שלכם – תצטרכו להתקין את עמדת הטעינה ע"י חשמלאי מוסמך ובאופן שלא מפריע להולכי הדרך. אם ההתקנה היא עבור חנייה בטאבו כשאתם חלק מבניין משותף – לא תידרשו להסכמה של הדיירים אך כן תידרשו לעדכן אותם, ולוודא שעמדת הטעינה לא פוגמת בחזית הבניין ולא מפריעה לתוואי הדרך של המשתמשים. במקרים בהם אין לכם אפשרות להתחבר לחשמל פרטי אלא לחשמל של הבניין, תצטרכו את הסכמתם של הדיירים נוסף לכל.

רכב חשמלי - למי זה מתאים?

רכב חשמלי הוא רכב נוח, והוא יתאים לרוב האנשים. עם זאת, כדאי לדעת שאתם עשויים למצוא את עצמכם במקרים מסוימים עם הספק חשמל שלא מאפשר להשלים את הנסיעה, או לשכוח להטעין את הרכב בלילה ולכן להתעכב במהלך היום. טווח הנסיעה של מרבית הרכבים, אם אלו לא רכבי יוקרה, עומד על 400 ק"מ לפחות, כתלות בסוג ברכב. זהו גם פחות או יותר ההספק של טנק דלק שלם. אלא שבמקרה של רכב חשמלי, עצירת תדלוק קצרה לא תענה על הצורך, אלא טעינה של מספר שעות – כ-4 שעות לערך אם מדובר ברכב משפחתי סטנדרטי, ועד 10 שעות כשמדובר ברכב גדול. אם 400 הק"מ האלה נצרכים לכם כשאתם במהלך טיול או אפילו בנסיעה לאילת, לדוגמה, זה יכול להיות מעט יותר מאתגר למצוא עמדת טעינה ולהשאיר בה את הרכב למספר שעות עד לסוללה מלאה. זה ידרוש מכם תכנון מסלול וזמנים והיכרות עם עמדות הטעינה הציבוריות. ניתן להטעין את הרכב גם בשקע ביתי כשזה לזמן קצר, באמצעות "כבל סבתא" שהוא מטען נייד לרכב חשמלי המסוגל להתחבר לשקעי חשמל ביתיים רגילים, אך הטעינה היא איטית. ככל שמדובר בנסיעות בתוך העיר, בשימוש יום-יומי רגיל ברכב, הרכב החשמלי בהחלט עונה על הצורך, ואפילו יחסוך לכם בחשמל – השילוב של מהירות איטית יחסית ביחד עם לחיצות חוזרות ונשנות על הבלם, טוענות את הרכב בחשמל.

 

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל האתרים של החברות עצמן בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהן. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.