אוטוסטרדה - פורטל רכב

לאחר התאונה - אישור משטרתי

תוכן [ הסתר ]

אז נקלעתם לתאונה. לא נעים בכלל, אך אנחנו מקווים שגם לא נורא. מה עושים עכשיו? מה עליכם לעשות ולאן מועדות פניכם? מה שרבים לא יודעים הוא, שלאחר ההתאוששות מהאירוע הלא נעים הזה, עליהם להשיג מסמך אחד שיעזור להם מאוד בהמשך: האישור המשטרתי לכך שהיו מעורבים בתאונה.

נכון, זה עלול להישמע קצת מוזר, אך אדם שנקלע לתאונה אכן צריך לקבל אישור רשמי מהמשטרה כדי להוכיח לגופים השונים שהיה מעורב בה. הגופים הללו הם בעיקר מוסדות רפואיים, אך גם חברות ביטוח. ברגע שיש בידיכם את המסמך הזה, הכל הופך להיות פשוט יותר מבחינתכם.

כיצד האישור המשטרתי יכול לעזור?

מעל לכל, כאשר אתם מעורבים, חלילה, בתאונה עם נפגעים, אתם כמובן זוכים לטיפול מלא מידי הצוות הרפואי. אבל, כדי שלא תישאו בתשלום על הטיפול הזה בעצמכם (לא אחת אנו נדרשים לשלם על אשפוז, פינוי באמבולנס וכדומה, ללא קשר לביטוח הבריאות שכולנו משלמים עליו מידי חודש) - כדאי שתראו את המסמך המדובר לצוות הרפואי.

כמובן שאין צורך לעשות זאת באופן מיידי וגם בדיעבד המסמך הזה יעזור לכם. כשהוא יהיה בידי הצוות הרפואי, אנשיו יעבירו את המסמך (רצוי עותק שלו - את המקור השאירו אצלכם) אל חברת הביטוח של המוסד הרפואי, כדי לכסות את הטיפול במסגרת הכיסוי הביטוחי בפני תאונות דרכים.

עניין נוסף, אם כי הוא לא בגדר חובה, הוא לשמור את האישור גם להליכים המשפטיים מול חברות הביטוח. אלו, ינסו להוכיח בכל דרך כי אינכם זכאים לפיצויים, אך כאשר אתם מחזיקים בכל המסמכים המוכיחים את הנזק ואת קיומה של התאונה, המשימה שניצבת בפני אנשי הביטוח תהיה קשה הרבה יותר.

איך משיגים אישור משטרתי לאחר תאונה?

כידוע, ישראל נחלקת לכמה מחוזות משטרתיים, אשר כל אחד מהם חולש על אזור אחר. במקרה שבו התרחשה תאונה בה הייתם מעורבים, עליכם לגשת (כמובן, רק לאחר סיום הטיפול הרפואי וכדומה) אל נקודת המשטרה הקרובה ביותר למקום האירוע. במשטרה מתועדים כל המקרים בהם היא נוכחת, וכך תימצא גם התאונה בה אתם הייתם מעורבים ויוגש לכם האישור.

אלו נקודות המשטרה הקיימות היום (מתוך האתר הרשמי של משטרת ישראל)

כמובן שניתן לגשת גם לתחנת המשטרה הסמוכה לביתכם, אך אם התאונה לא התרחשה באזור זה, קבלת האישור תארך זמן רב יותר. מומלץ לגשת, כאמור, לנקודת המשטרה הקרובה ביותר לנקודה בה התרחש האירוע.

כאשר אתם ניגשים לתחנת המשטרה, אל תשכחו להביא איתכם את המסמכים הבאים:

  • רישיון נהיגה
  • תעודת הביטוח
  • רישיון הרכב
  • מסמך רפואי המעיד על פגיעתכם והטיפול שקיבלתם

אם הייתם מעורבים בתאונה כהולכי רגל, אלו המסמכים שתידרשו להציג:

  • תעודה מזהה
  • מסמך רפואי המעיד על פגיעתכם והטיפול שקיבלתם
  • פרטי הרכבים והנהגים שהיו מעורבים בתאונה
  • פרטי המקום המדויק בו התרחשה התאונה

חשוב לציין כי גם אם התאונה הסתכמה בהחלפת פרטים בלבד, ולא נכחה בה המשטרה - אך בעקבותיה כן קיבלתם טיפול (אשר מצריך, כאמור, הצגת אישור משטרתי), תוכלו לקבל אישור של המשטרה על קרות התאונה. כיצד? עליכם להציג, לצד המסמכים שצוינו כאן, גם תמונות ממקום האירוע, חוות דעת של שמאי רכב, עדות של אחד הנוכחים וכדומה.

מהלך החקירה

את מהלך החקירה ניתן לחלק לכמה שלבים, על פי הסדר הבא:

  • התאונה עצמה
  • הגעת הגורם המשטרתי למקום האירוע, קרי החוקר ובוחני התנועה (במידת הצורך)
  • ניהול החקירה והסקת המסקנות, כולל, במקרים מסוימים, מציאת הגורם האחראי לאירוע
  • הגשת המסקנות ליחידת החקירות המשטרתית
  • במקרה של המלצה לכתב אישום - העברה אל יחידת התביעות המשטרתית, שתחליט האם להגיש כתב אישום
  • הגשת כתב אישום, אם וכאשר, ופתיחה במשפט נגד מי שנמצא אחראי לתאונה

חשוב לזכור כי תפקידו של החוקר הוא לא רק לנהל את החקירה בפני עצמה, אלא גם להיות בקשר עם הנפגעים ובני המשפחה שלהם, לעדכן אותם בהתקדמות החקירה וכן לדווח להם על החלטת המשטרה. במקרה בו המשטרה החליטה, לדוגמא, לא להגיש כתב אישום נגד האחראי למקרה, לכאורה, הנפגע או משפחתו יכולים להגיש ערעור על כך, שיידון בידי היחידה אשר קיבלה את ההחלטה.

בכדי להתרשם מעבודת המשטרה בתחום חקירת תאונות דרכים, תוכלו לעיין בתקציר חקירות של תאונות קטלניות שהתרחשו בשנים האחרונות (מתוך אתר עמותת 'אור ירוק').

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל האתרים של החברות עצמן בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהן. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.