אוטוסטרדה - פורטל רכב

מימון עלויות פינוי באמבולנס לנפגעי תאונות דרכים

תוכן [ הסתר ]

מעורבות בתאונת דרכים היא הסיוט הגדול ביותר של רבים מאיתנו. כשהרגע הנורא מתרחש, וכשאנו חווים פגיעות פיזיות מסוגים שונים, הדבר האחרון שאנחנו חושבים עליו הוא הכסף. ובכל זאת, בשלבים מאוחרים יותר הסוגיה הפיננסית נכנסת לה לתמונה: מהן, אם כן, עלויות פינוי באמבולנס לאנשים שהיו מעורבים בתאונת דרכים?

אושפז או לא אושפז, זו השאלה

מקרה א': האדם אושפז

הנקודה הראשונה שיש להבהיר היא שפינוי באמבולנס מצריך, מטבע הדברים, הוצאות כספיות מסוימות – וזה עוד בלי שנכנסים לעלויות הטיפולים עצמם. אלא שהגורם שאחראי להוצאות על הפינוי משתנה בכל אחד מהמקרים, וייקבע על פי שאלה מרכזית אחת: האם האדם שפונה באמבולנס אכן אושפז בבית החולים בפועל?

כאשר אכן נעשה אשפוז, בלי קשר למשכו, יהיה זכאי האדם להחזר מלא עבור הוצאות הפינוי, כשהגורם האחראי למימון הוא קופות החולים בה הוא חבר. יש לשים לב לכך שאמבולנס טיפול נמרץ, או ניידת טיפול נמרץ, יביאו לכך שבכל מקרה הוא יקבל את ההחזרים האמורים, בין אם אושפז ובין אם לא.

כיסוי אחר שניתן על ידי קופת החולים הוא העברה ממיון לבית חולים אחר, או לחילופין העברה בין מספר בתי חולים, תהא הסיבה לכך אשר תהא. ואגב, חשוב להדגיש שבכל המקרים, המדובר הוא על אדם המבוטח בביטוח הבריאות הממלכתי.

כך עושים זאת נכון

יש לציין כי קופת החולים היא שתתנהל, בסוגיית התשלום, אל מול מגן דויד אדום. אלא שעל המבוטח שלה להמציא עבורה, תוך לא יותר מאשר 30 יום ממועד האשפוז, את שובר ההתחייבות שהוא קיבל מבית החולים. על המסמכים המועברים לקופת החולים לכלול את פרטי הפינוי.

מקרה ב': האדם לא אושפז

עלויות המימון העצמאי

באם אדם מפונה לבית החולים באמבולנס "רגיל", אך לא מאושפז בו – הרי שעלויות הפינוי נופלות עליו. התשלום נעשה ישירות אל מול מגן דויד אדום, כשבמקרים מסוימים יכול האדם, לאחר מכן, לדרוש החזרים מחברת הביטוח שלו. הפיצויים יינתנו, כמובן, במסגרת ביטוח החובה (כפי שמוסבר בהגדרת ביטוח רכב בישראל בויקיפדיה).

באילו סכומים מדובר? ובכן, ברמה הכללית, חישוב עלות פינוי באמבולנס מצריך הכנסת מספר משתנים לתוך המשוואה, ובעיקר מרחק הפינוי (הלוך וחזור, בקילומטרים), והשעה בה האחרון התבצע (תעריף 1 או 2). עם זאת, כשזה נוגע לתאונת דרכים, אגרת ההסעה עבור ניידת טיפול נמרץ או אמבולנס היא אחידה, ועומדת, נכון לעכשיו, על 651 ש''ח. את התעריפים והכללים המדויקים ניתן למצוא באתר של מגן דויד אדום.

האדם לא אושפז? צריך לשאול מדוע

מקרה נוסף, מעניין לא פחות, הוא כזה שבו האדם מגיע לבית החולים, ולא מאושפז בתוכו – אלא שהסיבה המביאה לכך אינה קשורה כלל לתאונת דרכים. כל אותם מכשולים טכניים, באשמת בית חולים או גורם אחר, נכנסים כאן לתמונה. מהבחינה הזו, קובע החוק בישראל כי הנוסע ייאלץ לשלם רק מחצית מסכום האגרה על הפינוי, כפי שצוין מעלה.

כאשר הניידת מגיעה למקום האירוע, ומחליטה, מסיבה רפואית, שלא לפנות את האדם לבית החולים, עליו לשלם אגרה בשיעור מופחת. במידה והניידת שהוזעקה היא ניידת טיפול נמרץ, תעמוד ההנחה על 25% מעלות האגרה. כאשר מדובר באמבולנס או ניידת "רגילים", התעריף יעמוד על 50% מעלותו הרגילה.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל האתרים של החברות עצמן בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהן. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.