אוטוסטרדה - פורטל רכב

מימון רכב

תוכן [ הסתר ]

בשנים האחרונות, קמו גופים פיננסיים חוץ בנקאיים המציעים אופציות מימון רכב אטרקטיביות לצרכנים המעוניינים לרכוש רכב חדש, אך אין בידם את סכום הכסף המיידי הדרוש לשם קניית הרכב.

מדובר בשוק תחרותי ומשגשג, בו פועלים מספר שחקנים לרבות: חברות האשראי, חברות הליסינג, בנקים ויבואני רכב, עובדה המשפיעה על גמישות תנאי המימון המוצעים לצרכנים הישראלים וכן על ירידת מחירי מסלולי המימון השונים לרכבים חדשים.

במאמר הבא, נסביר אילו מקורות מימון לרכב פועלים בשוק הרכב הישראלי וכיצד יש לבחור את מסלול המימון המתאים ביותר למצבכם הכלכלי.

אילו גורמי מימון רכב קיימים בישראל?

כיום ישנם מספר גורמי מימון רכב המספקים הלוואות לצורכי מימון רכבים עבור צרכנים פרטיים, עסקיים ומוסדיים לטובת מימון רכב יד שנייה או מימון רכב חדש, לרבות הגורמים הבאים:

  • בנקים - גורם המימון הקלאסי לרכישת רכבים הוא הבנקים (כדוגמת: בנק לאומי, בנק פועלים ועוד). צרכנים המעוניינים בצורת מימון בנקאית יכולים לקחת הלוואה בנקאית בפריסה של שלוש עד חמש שנים ובריבית של בין 0.25%-P ועד 1.5%+P, כאשר החיסרון הבולט בשיטת המימון הבנקאית טמונה בגובה הריבית, העמלות ובעובדה כי לקיחת הלוואה זו איננה מאפשרת ללווה לקחת הלוואות נוספות במידה ויזדקק לכך.
  • חברות ליסינג - גורם מימון לרכב שהפך לפופולארי מאוד בשנים האחרונות בקרב צרכני הרכב הישראליים, הן חברות הליסינג. עסקת ליסינג מימוני היא שיטת מימון חוץ בנקאית המאופיינת בריבית, הגבוהה בצורה משמעותית מריבית הבנקים, אך מנגד מאפשרת תנאי אשראי גמישים ופריסת תשלומים נדיבה לקונה הרכב.
  • חברות מימון רכב פרטיות- אלו הן חברות פרטיות המציעות מימון לקניית רכב בתנאי ריבית ספציפיים, כדוגמת חברת מימון ישיר או חברת פמה.
  • חברות אשראי - חברות האשראי מציעות לקהל לקוחותיהם מימון לרכב חוץ בנקאי בגובה של עד 80% אחוז מגובה שווי הרכב, כלומר עד 100,000 שקלים חדשים לטובת קניית רכב חדש ובפריסה של עד חמש שנים ובריבית של 2.5%+P.
  • יבואני רכב - יבואני הרכב מציעים הלוואות למימון רכב בסכום מוגבל של עד כשלושים אחוז משווי הרכב.

אילו מסלולי מימון ישנם?

כל חברת מימון רכב, מציעה מסלולי מימון לרכב שונים ממתחרותיה עם תנאי אשראי, ריבית ועמלה שונים ומגוונים. כאשר באופן כללי, ישנו מסלול מימון בריבית משתנה המבוססת על התנודות בריבית הפריים, ישנו מסלול מימון רכב צמוד מדד המבוסס על התנודות במדד המחירים לצרכן וכן מסלול מימון לרכב צמוד דולר המבוסס על התנודות בשער הדולר. חברות המימון מעניקות תנאי מימון לרכב בהתאם להכנסתו של כל לקוח ולקוח ובהתאם לשווי הרכב הנקנה, כפי שמופיע בפרטי מחירון רכב, הנמצא בכל לוח רכב.

כאשר רוכשים רכב באמצעות גורמי מימון חיצוניים, איזה גורם מחזיק בבעלות על הרכב?

באופן עקרוני, כאשר קונים רכב באמצעות הלוואה מגורם מימון בנקאי או חוץ בנקאי, אזי הבעלות על הרכב נרשמת על שמו של קונה הרכב, אולם הלווה רושם שיעבוד על הרכב שנקנה. עם סיום תשלומי החזר ההלוואה, השעבוד מוסר.

כיצד תבחרו בשיטת מימון רכב המתאימה לכם?

בכדי לבחור בשיטת מימון מתאימה, עליכם לקחת בחשבון פרמטרים העשויים להשפיע על סכום ההלוואה הסופי, כגון: גובה הכנסתו החודשית של קונה הרכב, תנאי פריסת התשלומים, גובה הריבית, גובה העמלות, גובה ביטוח רכב, ועוד. בהתאם לפרמטרים אלו, עליכם לבחון את אלטרנטיבות המימון האופציונאליות ולבחור בשיטת המימון האמינה, הנוחה והזולה ביותר עבורכם. כאשר באופן כללי, אם החלטתם ללכת על שיטת מימון חוץ בנקאי דעו כי הריבית החוץ בנקאית הינה גבוהה בהרבה מהריבית הבנקאית, אולם היא מאפשרת לכם ליהנות ממרווח נשימה פיננסי גדול יותר, שעלול גם להפוך לחרב פיפיות ולגרום לכם להיכנס לחובות עמוקים יותר. לעומת זאת מימון רכב באמצעות הבנק מבטיחה כי הריבית תהיה נמוכה באופן יחסי אולם פריסת התשלומים לא תהיה גמישה והרכב יהיה משועבד לבנק.

לסיכום, אם ברצונכם לקנות רכב חדש אך אין בידכם את האמצעים הכספיים הדרושים לשם כך, חברות מימון רכב הם הפיתרון המושלם עבורכם.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל האתרים של החברות עצמן בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהן. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.