אוטוסטרדה - פורטל רכב

תביעת פיצויים בגין תאונת דרכים

תוכן [ הסתר ]

כאשר אדם נפגע בתאונת דרכים, הוא זכאי לפיצוי. זוהי ההנחה הבסיסית שמובאת בחוק הפלת"ד - פיצוי לנפגעי תאונות דרכים - שנחקק בשנת 1975 ולמעשה שינה את כל ההתנהלות לאחר תאונת דרכים בנושא פיצויים.

חשוב להדגיש שמדובר במהפכה של ממש, שאמנם הדור הנוכחי כלל לא היה עד לה, אך היה בה משום הקלה משמעותית על כל מי שנפגע בתאונה. עד לחקיקת החוק, כל נושא הפגיעה במהלך תאונת דרכים (הכוונה היא לפגיעה גופנית בלבד) נמצא תחת קובץ דיני הנזיקין הכללי.

במצב כזה, אדם אשר ביקש לקבל פיצוי על הנזק שנגרם לו, היה צריך להגיש תביעה לבית המשפט נגד האדם שהיה מעורב באותה תאונה - ולהוכיח את אשמתו או את רשלנותו. אם התובע לא הצליח להוכיח זאת, הוא פשוט לא זכה בכסף.

כיום, המצב שונה לחלוטין: עניין הרשלנות והאשמה כלל לא רלוונטי לשאלת הפיצויים. למעשה, גם מי שהיה אשם בתאונה, זכאי לפיצויים על פגיעתו. במקרה ובאמת נמצא אשם, יתנהל נגדו משפט נפרד, בו יואשם ואולי יורשע - אך מבחינת הנפגעים, אין זה משנה. הם זוכים לפיצויים, בהליך נפרד.

החוק לפיצוי נפגעי תאונות דרכים נתן מענה על מצב נוסף: מצב בו זהות האדם הפוגע לא ידועה. במקרה כזה, לכאורה, לא יוכל לקבל הנפגע כל פיצוי, משום שזהות הפוגע לא ידועה ולכן אין גורם שמולו אפשר להגיש את התביעה. במקרה כזה, הפיצוי יתקבל מקרן מיוחדת שהוקמה על ידי המדינה: קרני"ת - הקרן לפיצוי נפגעי תאונת דרכים.

איך מגישים תביעה במקרה של תאונה עם נפגעים?

כעת, אחרי שהבנו את המצב כפי שהיה והמצב היום, חשוב להבין כיצד מתבצעת התביעה עצמה. השלב הראשון, אותו הזכרנו קודם לכן, הוא איתור חברת הביטוח של המעורבים בתאונה (בין אם זו תאונה בין שני רכבים או תאונת שרשרת). מהסיבה הזו, המעורבים בכל תאונה מתבקשים לאסוף את פרטי הנהגים האחרים שנקלעו לתאונה.

לאחר קבלת פרטי חברת הביטוח, פונה הנפגע לעורך דין המתמחה בדיני נזיקין, וזה מגיש יחד איתו תביעת נזיקין - תביעה אשר מוגשת נגד חברת הביטוח, בהליך אזרחי רגיל. עורך הדין הוא גם זה אשר מרכז את כל ענייני התביעה, עד סופה.

כדי להתכונן היטב לתביעה, חשוב לאסוף את כל המסמכים המעידים על התאונה, על הפציעה, על הטיפולים וכל הקשור אליהם. חשוב לזכור שמדובר בתביעה נגד חברות ממולחות, עם עורכי דין מנוסים במיוחד - חברות שלא ימהרו לשלם את מלוא הפיצויים שלדעתכם מגיעים לכם. המסמכים שתאספו יאפשרו לכם להציג הוכחות חותכות שישיגו לכם פיצויים מלאים במהירות האפשרית.

נושא המהירות גם הוא עניין חשוב כאן: תביעות כאלו, רצוי שתדעו כבר עכשיו, נמשכות לא מעט זמן. לעיתים, ובמיוחד כאשר מדובר בתאונה קשה ומורכבת, התביעות הללו עשויות להימשך גם מספר שנים. מדובר במשימה לא קלה נפשית ולכן חשוב להיערך אליה מראש.

עם זאת, זכרו שכאשר אתם נמצאים לצד עורך דין מנוסה, אתם זוכים להגנה מקצועית ללא סייג. אותו איש מקצוע יידע כיצד להנחות אתכם, יוכל להגן עליכם ולייעץ לכם מה כדאי ולא כדאי לעשות. יחד איתו, התביעה הזו תתנהל בצורה הטובה ביותר, ואתם תקבלו את מלוא הפיצוי שמגיע לכם, תוך זמן קצר ככל האפשר.

מחירים, סכומים ותעריפים

בהזדמנות זו, חשוב לדעת כמה דברים נוספים:

1. הפיצוי המקסימלי לנפגע בתאונת דרכים, על נזקים שאינם קשורים לרכוש, עומד כיום על 170 אלף ₪.

2. כל תביעה גוררת אחריה גם תשלום לעורך דין, כמובן. התעריפים לכך קבועים בחוק: 8% מסכום הפיצויים, על תביעה שהסתיימה בפשרה בין הצדדים, ללא התערבות בית המשפט; 11% על פשרה לאחר הגשת תביעה, אך מבלי שניתן פסק דין; 13% על הליך משפטי מלא, עד למתן פסק הדין.

*התעריפים אינם כוללים מע"מ.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל האתרים של החברות עצמן בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהן. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.